Tijdens het educatieproject van KunstOer 2022 werken leerlingen van groep 5 en 6 van een Winterswijkse basisschool samen met hun oma of opa aan een kunstopdracht. Dit concept is ontstaan vanuit de samenwerking tussen KunstOer (educatieproject) en het Cultuur en Erfgoedpact Achterhoek (CEP). Het CEP wil onder andere verbinding tussen jong en oud bevorderen. Thema van het project dit jaar is: “Vogels voor het Vrijheidsplein in Winterswijk”. Er worden 2 ochtenden gewerkt door de leerlingen en hun oma’s en opa’s en de resultaten zijn te bewonderen in het Raadhuis en het Vrijheidsplein.
Hieronder zie je een voorbeeld zoals die er ongeveer uit zou kunnen komen te zien.Hieronder een korte uitleg over “Wederopbouw” van 2019. Foto’s van het project en de werken vind u onder het menu educatie

Als erfgoedobject is gekozen voor havezate ’t Waliën (uit de 14e eeuw). Van het oorspronkelijke gebouw is alleen nog een deel van de buitenmuur zichtbaar met daarop wapenschilden van acht families die er gewoond hebben. Deze wapenschilden zijn in steen uitgehouwen. De ruïne is eenrijksmonument vanaf 1967. De leerlingen en hun grootouders maken een nieuw ontwerp voor deze gevel, onder leiding van kunstdocenten Jolanda ten Duis en Kristie Legters. Alle twee-dimensionale kunstwerken zijn te zien in het Raadhuis tijdens het Pinksterweekend.

Deel dit: