Educatieproject 2020
Meer informatie over het educatieproject 2020 vindt u t.z.t onder het menu van Editie 2020. Hieronder ziet u foto’s en meer van de eerdere edities. 

Wederopbouw in 2019

Educatieproject ‘Wederopbouw‘ groep 5 en 6 van O.B.S het Waliën. Binnen dit project werkten KunstOer en het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek samen. Dat is ook het mooie en bijzondere aspect van dit KunstOer-onderdeel, de verbinding tussen generaties door middel van erfgoed en kunst. Op 16 en 23 mei kwamen er opa’s en oma’s van kinderen uit groep 5 en 6 van O.B.S. ‘t Waliën naar de school van hun kleinkind. Ze hebben onder leiding van Kristie Legters en Jolanda ten Duis prachtige werken gemaakt.  

Als erfgoedobject werd gekozen voor havezate ‘t Waliën (uit de 14e eeuw). Van het oorspronkelijke gebouw is alleen nog een deel van de buitenmuur zichtbaar met daarop wapenschilden van acht families die er gewoond hebben. Deze wapenschilden zijn in steen uitgehouwen.

De ruïne is een rijksmonument vanaf 1967. De leerlingen en hun grootouders maakten een nieuw ontwerp voor deze vel en alle Alle twee-dimensionale kunstwerken waren te zien in het Raadhuis tijdens het Pinksterweekend.

Kunst als verbinding in 2018
Erfgoed en architectuur was de rode draad in een educatief kunstproject van het Cultuur en Erfgoedpact Achterhoek, dat de verbinding maakte tussen leerlingen van Openbare Basisschool Woold en senioren. Een toer langs erfgoedlocaties waaronder de Museumfabriek met uitleg over de historie van deze bijzondere plekken eindigde met een bezichtiging van het Raadhuis. Een typisch voorbeeld van de Delftse School, een bouwstijl die tussen 1925 en 1955 populair was in Nederland.

Met de opgedane kennis over de architectuur, materialen en details van het gebouw hebben de kinderen en senioren vervolgens samen gewerkt aan een kunstopdracht. Het resultaat
was tijdens KunstOer te zien in het Raadhuis.

2018 Kunstwerken educatieproject. Een detail van het Raadhuis werd gekozen
om te borduren, door een team van één oudere en één leerling
2018 De bus met kinderen en ouderen onderweg naar een erfgoedlocatie.
Kristie Legters vertelt hen alles over de architectuur.
2018 Er werd ook een bezoek gebracht aan de Museumfabriek,
waar werkende oude weefmachines bezichtigd werden.

Leerlingen van het Gerrit Komrij College hebben vrije-gift potten gemaakt,
tijdens het educatieproject 2016. Dit is één van de kunstwerken
Deel dit: