Workshop 2023
Maak je eigen hoed/hoofd decoratie in een 2 daagse workshop.
Net als vorige jaren organiseert KunstOer een workshop voorafgaand aan het evenement
tijdens de pinksterdagen op 28 en 29 mei. Het is de strokunstenares Meta Leefkens die in
een 2 daagse workshop u een prachtige (stro)hoed laat maken compleet met decoraties etc.
In de 90er jaren heeft Meta zich toegelegd op het vlechten van oude symbolen die vroeger
na de oogst door boeren en boerinnen met strohalmen gevlochten werden. Een bezigheid
die al duizenden jaren oud is en over de gehele wereld geschiedt. Tijdens de workshop zult u
veel over deze symbolen en geschiedenissen horen.


De workshop vindt plaats op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei in de schoppe van het
Keunenhuis. De prijs van deze 2 daagse workshop is € 95,– inclusief al het materiaal, een
lesboekje, een eenvoudige en uitgebreide lunch verzorgd door chefkok Nel Schellekens van
het Keunenhuis. Opgave kan naar info@kunstoer.nl

Workshop 2022
Altijd al iets met keramiek willen doen of misschien met vilt? KunstOer verzorgt deze editie een unieke twee daagse workshop waarbij deze technieken worden gecombineerd.  Atelier “Vuurwater” van de kunstenaars,  Els Bottema en Miriam Verbeek, begeleidt een workshop waarin je met beide materialen werkt en er op een bijzondere manier een combinatie mee gaat vormen.

De kommen die u de eerste dag maakt, worden zaterdag 04 juni buiten raku gestookt en tot slot voorzien van de mooie gekleurde vilten kommen, die dan ook gemaakt worden. Ervaring is niet nodig, er wordt gewerkt met mallen.

Locatie van de workshops op 28 mei en 4 juni  is het Keunenhuis (rijksmonument)  in Winterswijk.
Het Keunenhuis is tijdens Pinksteren ook onderdeel van het evenement KunstOer.


De prijs voor de tweedaagse workshop is € 195,00 incl. materiaal, stookkosten, thee, koffie en lunch. Opgeven kan via info@kunstoer.nl   


Workshop 2019 blockprinten
Bij Boerderij Sellink in Ratum is bijzonder werk te zien tijdens KunstOer 2019. Gemaakt door cursisten tijdens de tweedaagse workshop blockprinten.  Je kunt nog meedoen! Lees verder onder de foto voor het artikel en meer informatie, hoe je je kunt opgeven. 

Altijd al eens willen exposeren als een echte kunstenaar? Dat kan tijdens de pinksterdagen. Het evenement KunstOer houdt in verband met het evenement op 17 en 18 mei een tweedaagse workshop blockprinten waarvan de resultaten te bewonderen zijn op de erfgoedlocatie Sellink in Ratum. is een grote monumentale boerderij langs de Ratumse beek. Aan de andere kant van de beek liggen de voormalige bleekvelden waar het linnen werd gebleekt dat door thuiswevers uit de omgeving werd vervaardigd.

KunstOer wil iets van de sfeer van de lange witte lappen terug laten komen door wit textiel in een andere gedaante te laten zien. Niet meterslang en ook niet liggend maar hangend en met mooie motieven bedrukt. Het is de bedoeling dat deelnemers aan de workshop, witte katoenen lappen bedrukken op instructie. Deelnemers kunnen zich laten inspireren door kunstenares Nathalie Cassee. Door de maat van 2.55 m x 1.50 m is het resultaat geschikt als tafellaken.
Gedurende KunstOer, gehouden op 8, 9 en 10 juni, komen ze als een groot project bij Sellink samen te hangen, waarna ze door de deelnemers mee naar huis kunnen worden genomen.
Tijdens de workshop wordt er, naast het experimenteren op papier en bedrukken op stof, ook aandacht besteed aan de geschiedenis van het katoen drukken die begon in India en in de 17e eeuw ook Nederland bereikte. Voor het meedoen aan de workshop is geen speciale ervaring nodig.

De prijs van de 2-daagse workshop van 10.00 tot 16.00 in de voormalige SNS bank is 120 euro inclusief al het materiaal, lunch, koffie/thee, iets lekkers en natuurlijk exposeren bij Sellink tijdens KunstOer. Er is plaats voor maximaal 12 personen.
Opgave via info@kunstoer.nl 

Deel dit: