Workshop 2020
Binnenkort vind je hier informatie over de workshop van 2020. Hieronder ziet u informatie over de workshop van de vorige editie

Workshop 2019 blockprinten
Bij Boerderij Sellink in Ratum is bijzonder werk te zien tijdens KunstOer 2019. Gemaakt door cursisten tijdens de tweedaagse workshop blockprinten.  Je kunt nog meedoen! Lees verder onder de foto voor het artikel en meer informatie, hoe je je kunt opgeven. 

Altijd al eens willen exposeren als een echte kunstenaar? Dat kan tijdens de pinksterdagen. Het evenement KunstOer houdt in verband met het evenement op 17 en 18 mei een tweedaagse workshop blockprinten waarvan de resultaten te bewonderen zijn op de erfgoedlocatie Sellink in Ratum. is een grote monumentale boerderij langs de Ratumse beek. Aan de andere kant van de beek liggen de voormalige bleekvelden waar het linnen werd gebleekt dat door thuiswevers uit de omgeving werd vervaardigd.

KunstOer wil iets van de sfeer van de lange witte lappen terug laten komen door wit textiel in een andere gedaante te laten zien. Niet meterslang en ook niet liggend maar hangend en met mooie motieven bedrukt. Het is de bedoeling dat deelnemers aan de workshop, witte katoenen lappen bedrukken op instructie. Deelnemers kunnen zich laten inspireren door kunstenares Nathalie Cassee. Door de maat van 2.55 m x 1.50 m is het resultaat geschikt als tafellaken.
Gedurende KunstOer, gehouden op 8, 9 en 10 juni, komen ze als een groot project bij Sellink samen te hangen, waarna ze door de deelnemers mee naar huis kunnen worden genomen.
Tijdens de workshop wordt er, naast het experimenteren op papier en bedrukken op stof, ook aandacht besteed aan de geschiedenis van het katoen drukken die begon in India en in de 17e eeuw ook Nederland bereikte. Voor het meedoen aan de workshop is geen speciale ervaring nodig.

De prijs van de 2-daagse workshop van 10.00 tot 16.00 in de voormalige SNS bank is 120 euro inclusief al het materiaal, lunch, koffie/thee, iets lekkers en natuurlijk exposeren bij Sellink tijdens KunstOer. Er is plaats voor maximaal 12 personen.
Opgave via info@kunstoer.nl 

Wil je iemand attent maken op deze creatieve workshop? Dat kan!
Hieronder zie je: Deel dit. Klik op jouw keuze van delen en de link naar dit artikel word doorgestuurd of op je Facebookpagina gedeeld.

Deel dit: